تریلینگ استاپ (Trailing Stop) و بریک ایون (Break Even) از ابزارهای محبوب و رایج در بازارهای مالی محسوب میشوند که در صورت اجرای صحیح آنها میتوان ریسک انجام معاملات را تا حدود زیادی کاهش داد. برای آشنایی بهتر با این مفاهیم لازم است ابتدا با چند مفهوم پایهای ساده و در عین حال مهم آشنا شویم.
استاپ لاس (حد ضرر - Stop Loss):
استاپ لاس یک مقدار است که میتواند در ابتدا یا در طول معامله شما مشخص شود و تعیین کننده حداکثر ضرری است که شما اجازه میدهید معامله مورد نظر متحمل شود. لازم به ذکر است که پس از رسیدن میزان ضرر به مقدار تعیین شده، کارگزاری یا همان بروکر وظیفه دارد تا معامله شما را ببندد.
تیک پرافیت (حد سود - Take Profit):
حد سود نیز همانند استاپ لاس یک مقدار است که می تواند در ابتدا یا در طول معامله تعیین شود و مشخص کننده سودی است که شما برای معامله خود درنظر میگیرید. در تیک پرافیت نیز همانند استاپ لاس و پس از رسیدن سود به مقدار تعیین شده، بروکر وظیفه دارد معامله شما را ببندد.
استاپ لول (Stop Level):
حداقل میزان فاصلهای است که باید بین قیمت مورد نظر تریدر و نرخ کنونی بازار وجود داشته باشد تا بروکر به تریدر اجازه تعیین حد سود، حد ضرر و دستورهای پندینگ (Pending Order) را بدهد. در واقع استاپ لول حداقل میزان فاصلهای است معاملهگران میتوانند در صورت رعایت آن مقدارهایی همانند حد سود و حد ضرر را تعیین کنند و همانطور که از تعریف آن پیداست به وسیله بروکر تعریف میشود.
تعیین حد ضرر و حد سود تا حدود زیادی باعث آسودگی خاطر معاملهگران میشود؛ چراکه در صورتی که ارتباط شما با بروکر قطع شود، حواستان پرت شود و یا به هر دلیل دیگری نتوانید معامله خود را به موقع ببندید، از این قضیه اطمینان دارید که معامله شما در نقطه تعیین شده و با سود یا ضرر تعیین شده توسط شما بسته خواهد شد.
حال که با مفهوم حد سود و حد ضرر آشنا شدیم، با کمک یک سناریو، مفاهیم بریک ایون و تریلینگ استاپ که ریسک معاملات ما را به مراتب کمتر از این نیز میکنند؛ تشریح میکنیم.
فرض کنید معامله من با سود قابل توجهی در جریان است اما من با اعتماد به نفسی کاذب، حد سود معالمه را در نقطه دورتری نسبت به سود و نقطه کنونی قرار دادهام. با وجود این که پیشبینی من در مورد جهت بازار درست بوده و معامله من به سود قابل قبولی هم رسیده است اما هنوز با حد سود مورد نظر من فاصله دارد. در یک چشم به هم زدن جهت بازار تغییر کرده و مشخص میشود که پیشبینی درست من موقتی بوده و با حرکت جدید بازار معامله من به سمت ضرر رفته و با حد ضرر تعیین شده برخورد میکند.
برای جلوگیری از به وقوع پیوستن چنین سناریوهایی میتوان از بریک ایون و تریلینگ استاپ استفاده کرد.
بریک ایون (Break Even):
به معنای گذاشتن حد ضرر در نقطه شروع معامله و یا حتی در سود است.
زمانی که ما حداقل به اندازه استاپ لول سود کرده ایم؛ می توانیم با مادیفای (تغییر) حد ضرر، آن را در نقطه شروع معامله قرار دهیم و با این کار معامله خود را به اصطلاح ریسک فری (بدون ضرر – Risk Free) کنیم. چرا که حتی اگر بازار در جهت خلاف معامله ما حرکت کند، چون حد ضرر ما حداقل در نقطه شروع معامله ما است؛ معامله ما بدون ضرر و یا با ضرر خیلی کمی (به علت اسپرد) بسته میشود.
تریلینگ استاپ (Trailing Stop):
همان کار بریک ایون را انجام می دهد با این تفاوت که تریلینگ استاپ یک حد ضرر متحرک است.
فرض کنید ما تعیین میکنیم تا حد ضرر معامله بعد از 100 پوینت در سود رفتن، 10 پوینت در سود قرار بگیرد. بریک ایون حد ضرر ما را به روی 10 پوینت نگه میدارد اما با استفاده از تریلینگ استاپ میشود تعیین کرد که به ازای هر 10 پوینت، حد ضرر ما 10 پوینت با قیمت حرکت کند. لازم به ذکر است که این میزان کاملا به ترجیح شخصی شما بستگی دارد و توسط شما تعیین میشود.
مزیت تریلینگ استاپ:
ما میتوانیم با استفاده صحیح از تریلینگ استاپ، حداکثر سود ممکن را از معامله خود دریافت کنیم؛ چراکه معامله ما میتواند حرکت زیادی به سمت سود داشته باشد. به عنوان مثال با استفاده از بریک ایون، ما همان 10 پوینت سود ذکر شده در مثال را دریافت میکنیم؛ اما با تریلینگ استاپ، به علت حرکت حد ضرر به سمت سود، میتوانیم سود بیشتری دریافت کنیم.
عیب تریلینگ استاپ:
به علت نزدیک بودن حد ضرر به نرخ کنونی بازار، احتمال رسیدن به حد سود را کم میکنیم. چراکه ممکن است با یک نوسان ساده، بازار به سمت مخالف حرکت کرده و با حد ضرر ما برخورد کند و معامله بسته شود؛ حتی اگر بعد از نوسان دوباره به سمت سود حرکت کند.
بهترین و راحت ترین راه برای استفاده از ترلینگ استاپ و بریک ایون:
شما عزیزان، فارغ از سطح آشنایی با بازارهای مالی، میتوانید با استفاده از پنل معاملاتی هوشمند بفلو به سادگی و با دقت و سرعت بسیاری، قابلیتهایی از جمله بریک ایون و تریلینگ استاپ را قبل و یا در طول معامله خود به کار بگیرید. لازم به ذکر است که این پنل قابلیت فعالسازی این امکانات حتی به صورت هوشمند را نیز در بر دارد.
برای آشنایی بیشتر با این دستیار کاربردی و سفارش آن، با پشتیبانی ما تماس بگیرید.