معامله‌ای امن‌ با بریک ایون و تریلینگ استاپ

فهرست مطالب

بریک ایون (Break Even) و تریلینگ استاپ (Trailing Stop) از جمله ابزارهای محبوب و رایج در بازار فارکس محسوب می‌شوند که در صورت اجرای صحیح آن‌ها می‌توان ریسک انجام معاملات را تا حدود زیادی کاهش داد.

آشنایی با بریک ایون:

بریک ایون در اصل به معنای گذاشتن حد ضرر در نقطه شروع معامله است؛ به صورتی که با بستن معامله هیچ سود و ضرری نکنیم. اما برای آشنایی بهتر با اینکه بریک ایون چیست و چگونه می‌توان از آن و همچنین تریلینگ استاپ (که از جمله استراتژی‌های ساده و کاربردی مدیریت ریسک محسوب می‌شود) در معاملاتمان استفاده کنیم؛ لازم است ابتدا با چند مفهوم پایه‌ای ساده و در عین حال مهم در ترید آشنا شویم:

استاپ لاس (حد ضرر - Stop Loss):

استاپ لاس یک مقدار است که می‌تواند در ابتدا یا در طول معامله شما مشخص شود و تعیین کننده حداکثر ضرری است که شما اجازه می‌دهید معامله مورد نظر متحمل شود. لازم به ذکر است که پس از رسیدن میزان ضرر به مقدار تعیین شده، کارگزاری یا همان بروکر وظیفه دارد تا معامله شما را ببندد.

برای آشنایی بیشتر با حد ضرر اینجا کلیک کنید.

تیک پرافیت (حد سود - Take Profit):

حد سود نیز همانند استاپ لاس یک مقدار است که می تواند در ابتدا یا در طول معامله تعیین شود و مشخص کننده سودی است که شما برای معامله خود درنظر می‌گیرید. در تیک پرافیت نیز همانند استاپ لاس و پس از رسیدن سود به مقدار تعیین شده، بروکر وظیفه دارد معامله شما را ببندد.

برای آشنایی بیشتر با حد سود اینجا کلیک کنید.

استاپ لول (Stop Level):

استاپ لول حداقل در واقع میزان فاصله‌ای است معامله‌گران می‌توانند در صورت رعایت آن مقدارهایی همانند حد سود و حد ضرر را تعیین کنند و همانطور که از تعریف آن پیداست به وسیله بروکر تعریف می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با استاپ لول اینجا کلیک کنید.

تعیین حد ضرر و حد سود تا حدود زیادی باعث آسودگی خاطر معامله‌گران می‌شود؛ چراکه در صورتی که ارتباط شما با بروکر قطع شود، حواستان پرت شود و یا به هر دلیل دیگری نتوانید معامله خود را به موقع ببندید، از این قضیه اطمینان دارید که معامله شما در نقطه تعیین شده و با سود یا ضرر تعیین شده توسط شما بسته خواهد شد.

بریک ایون چیست؟

بیایید برای درک بهتر این مفهوم سری به دیکشنری کمبریج بزنیم:

.Break Even: to have no profit or loss at the end of a business activity

بیبی پیپس (که یکی از وبسایت‌های مرجع آموزش تریدینگ به حساب می‌رود) بریک ایون در پرایس اکشن را اینگونه تعریف کرده است:

.Breakeven is the point at which your trade neither makes nor loses money .It is also known as the price at which you have entered into a trading position .In terms of price action, it is the level at which the risk on the trade is recovered

پس همانطور که قبلا گفتیم؛ بریک ایون به معنای گذاشتن حد ضرر در نقطه‌ای از معامله است که در صورت برخورد با آن هیچ سود و ضرری به همراه نداشته باشد.

زمانی که ما حداقل به اندازه استاپ لول سود کرده‌ایم؛ می‌توانیم با تغییر دادن حد ضرر، آن را در نقطه شروع معامله قرار دهیم و با این کار معامله خود را به اصطلاح ریسک فری (Risk Free) کنیم. چرا که حتی اگر بازار در جهت خلاف معامله ما حرکت کند، چون حد ضرر ما حداقل در نقطه شروع معامله ما است؛ معامله ما بدون ضرر و یا با ضرر خیلی کمی (به‌ علت اسپرد) بسته می‌شود.

حالا که با مفهوم بریک ایون آشنا شدیم؛ با کمک یک سناریو، کاربرد آن در مدیریت معامله را می‌بینیم.

کاربرد بریک ایون در فارکس:

فرض کنید معامله من با سود قابل توجهی در جریان است اما من به هر دلیلی، حد سود معالمه را در نقطه دورتری نسبت به حد سود کنونی قرار داده‌ام. در این شرایط، با وجود این که پیشبینی من در مورد جهت بازار درست بوده و معامله من به سود قابل قبولی هم رسیده است؛ اما هنوز با حد سود مورد نظر من فاصله دارد. ناگهان در یک چشم به هم زدن جهت بازار تغییر کرده و مشخص می‌شود که پیشبینی درست من موقتی بوده و با حرکت جدید بازار معامله من به سمت ضرر رفته و در نهایت به حد ضرر تعیین شده برخورد می‌کند و سود من به ضرر تبدیل می‌شود.

برای جلوگیری از به وقوع پیوستن چنین سناریوهایی می‌توان از Break Even استفاده کرد.

چگونگی محاسبه بریک ایون در پرایس اکشن:

بریک ایون همیشه مساوی با نقطه ورود ما نیست. برای محاسبه بریک ایون در پرایس اکشن، ما باید تمامی هزینه‌های مرتبط با معامله از جمله اسپرد، کارمزد، مالیات و … را در نظر بگیریم تا بتوانیم نقطه سر به سر را با دقت بالا محاسبه کرده و در معاملات خود به‌کار ببریم.

استراتژی بک تو بریک ایون چیست؟

بک تو بریک ایون (Back to Break Even) به وضعیتی اشاره دارد که در آن، یک سرمایه‌گذاری یا معامله‌ای که قبلاً در ضرر بوده است، مجدداً به نقطه سربه‌سر یا Break Even بازمی‌گردد. در این حالت، فرد نه سود کرده و نه زیان دیده، و ارزش دارایی یا معامله به همان مقداری که در ابتدا سرمایه‌گذاری شده بود، رسیده است.

تفاوت بریک ایون و ریسک فری چیست؟

این دو مفهوم از جمله مفاهیم کلیدی در مدیریت ریسک در بازارهای مالی هستند که برای فهمیدن اینکه تفاوت اصلی بریک ایون و ریسک فری چیست باید نگاه دقیق‌تری به معنی این دو بیاندازیم:

همانطور که از قبل می‌دانیم، بریک ایون به نقطه‌ای گفته می‌شود که در آن معامله‌گر نه سود کرده و نه ضرر. به عبارتی، سود حاصل از معامله هزینه اولیه (مانند قیمت خرید و کارمزدها) را کاملاً پوشش می‌دهد. پس هدف از آن جلوگیری از ضرر و حفظ سرمایه اولیه  است. 

اما ریسک فری چیست؟ ریسک فری به به وضعیتی گفته می‌شود که معامله‌گر هیچ‌گونه ریسکی برای از دست دادن سرمایه ندارد. این حالت معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که حد ضرر (Stop Loss) به منطقه سود منتقل شده باشد و هدف از آن قفل کردن سود است.

برای درک بهتر فرق بریک ایون و ریسک فری به مثال زیر توجه کنید:

اگر یک دارایی را به قیمت 100 دلار خریده باشید و بعد از تغییر قیمت دوباره ارزش آن به 100 دلار برگردد، در نقطه بریک ایون هستید؛ ولی اگر یک دارایی را به قیمت 100 دلار بخرید و پس از افزایش قیمت حد ضرر را به 105 دلار منتقل کنید، حتی اگر قیمت کاهش پیدا کند و حد ضرر فعال شود، شما 5 دلار سود خواهید داشت. در این حالت، معامله “ریسک فری” شده است.

تریلینگ استاپ چیست؟

تعریف تریلینگ استاپ از نظر Investopedia:

A trailing stop is a modification of a typical stop order that can be set at a defined percentage or dollar amount away from a security's current market price

شاید این تعریف در نگاه اول کمی عجیب و پیچیده بنظر برسد ولی اگر بخواهیم در یک جمله خلاصه وار و ساده‌تر بگوییم؛ تریلینگ استاپ، یک حد ضرر متحرک است.

نکات کلیدی تعریف تریلینگ استاپ:

  • تریلینگ استاپ یک دستور توقف است.
  • تریلینگ استاپ یک نوع دستور است که برای قفل کردن سود یا محدود کردن زیان در حین حرکت مطلوب معامله طراحی شده است.
  • تریلینگ استاپ تنها در صورتی حرکت می‌کند که قیمت به طور مطلوب و در جهت ما حرکت کند و در جهت دیگر حرکت نمی‌کند.
  • یکی از مهم ترین ملاحظات برای یک دستور تریلینگ استاپ این است که آیا درصدی خواهد بود یا مبلغ ثابت دلاری و اینکه تا چه اندازه از قیمت عقب می‌ماند.

به عنوان مثال فرض کنید ما تعیین می‌کنیم تا حد ضرر معامله بعد از 100 پوینت در سود رفتن، 10 پوینت در سود قرار بگیرد. حالا با استفاده از تریلینگ استاپ می‌شود تعیین کرد که به ازای هر 10 پوینت حرکت بازار در جهت ما، حد ضرر ما نیز 10 پوینت با قیمت حرکت کند. لازم به ذکر است که این میزان کاملا به ترجیح شخصی شما بستگی دارد و توسط شما تعیین می‌شود.

مزایا و معایب تریلینگ استاپ

مزایای تریلینگ استاپ:

ما می‌توانیم با استفاده صحیح از تریلینگ استاپ، حداکثر سود ممکن را از معامله خود دریافت کنیم؛ چرا که معامله ما می‌تواند حرکت زیادی به سمت سود داشته باشد. به عنوان مثال با استفاده از حد سود، ما همان 10 پوینت سود ذکر شده در مثال را دریافت می‌کنیم؛ اما با تریلینگ استاپ، به علت حرکت حد ضرر به سمت سود، می‌توانیم سود بیشتری دریافت کنیم.

معایب تریلینگ استاپ:

این امکان وجود دارد که به دلیل نزدیکی حد ضرر به نرخ بازار، سود خود از معامله را کم کنیم، چرا که ممکن است با یک نوسان ساده، بازار به سمت مخالف حرکت کرده و پس از برخورد با با حد ضرر ما و بسته شدن معامله؛ دوباره به سمت پیشبینی ما حرکت کند و ما ادامه حرکت بازار را از دست بدهیم.

بهترین و راحت ترین راه برای استفاده از ترلینگ استاپ و بریک ایون:

شما عزیزان، فارغ از سطح آشنایی با بازارهای مالی، می‌توانید با استفاده از پنل معاملاتی هوشمند بفلو به سادگی و با دقت و سرعت بسیاری، قابلیت‌هایی از جمله بریک ایون و تریلینگ استاپ را قبل و یا در طول معامله خود به کار بگیرید. لازم به ذکر است که این پنل قابلیت فعالسازی این امکانات حتی به صورت هوشمند را نیز در بر دارد.

برای آشنایی بیشتر با این دستیار کاربردی و سفارش آن، با پشتیبانی ما تماس بگیرید.

این مطلب رو به اشتراک بذار: