کپی تریدینگ چیست؟

فهرست مطالب

سیستم معاملاتی کپی تریدینگ (Copy Trading) همانطور که از اسمش پیداست به معنی خرید و فروش دارایی‌های قابل معامله با رونویسی یا همان کپی کردن معاملات افراد دیگر (معمولا افراد با تجربه‌تر) بر روی پروفایل معاملاتی فرد سرمایه‌گذار می‌باشد.

کپی تریدینگ از جمله روش‌های نوین معامله محسوب می‌شود که برای تریدرهای تازه کاری که با بازارهای مالی آشنایی ندارند و اکثرا نمی‌دانند از کجا باید شروع کنند و درنتیجه دچار سردرگمی و ضرر می‌شوند، یا تریدرهای حرفه‌ای که وقت کافی برای انجام معاملات ندارند و یا حتی کسانی که با افزایش سبدهای سرمایه‌گذاری خود به دنبال کاهش ریسک معاملات هستند؛ مناسب است. از همین رو در این مقاله به این سیستم بسیار کارآمد می‌پردازیم و چگونگی و پلتفرم‌‌های اجرای آن، مزایا و معایب و نکات قابل توجه در بکارگیری آن را بررسی می‌کنیم.

کپی تریدینگ چیست؟

کپی تریدینگ چیست؟

مطمئنا شما هم مانند هر سرمایه‌گذار دیگری دوست دارید تا دقیقا همان معاملاتی را باز کنید که بهترین و حرفه‌ای‌ترین تریدرها یا ربات‌های معامله‌گر (اکسپرت‌ها) باز می‌کنند؛ آن هم درست در همان زمان!

بدین ترتیب دیگر ملاک سودآوری و ریسک شما به میزان تجربه و دانش و یا حتی عوامل روانشناختی معاملاتی بستگی ندارد و شما بدون هیچ زحمت و استرسی می‌توانید بهترین بازگشت سرمایه ممکن را داشته باشید و تمامی این‌ها به لطف سیستم copy trading امکان پذیر است!

همانطور که پیشتر به آن اشاره شد کپی تریدینگ بر پایه کپی کردن معاملات فردی بر روی حساب یا حساب‌های دیگر افراد انجام می‌شود و یکی از بهترین و محبوب‌ترین پلتفرم‌های سوشال تریدینگ محسوب می‌شود. از همین رو امروزه بسیاری از بروکرها امکان انجام این فرایند را به صورت بسیار دقیق و کاملا اتوماتیک فراهم کرده‌اند.

در این پلتفرم معمولا در زمان باز شدن یک معامله توسط تریدری که شما دنبالش می‌کنید، آن معامله به صورت خودکار و بدون اتلاف وقت در حساب شما نیز باز می‌شود.

به عنوان مثال فرض کنید معامله‌گر تصمیم میگیرد جفت ارز EUR/USD را با حجم 0.1 در قیمت 1.1325 خریداری کند؛ بدین ترتیب فرایند خرید وی در کسری از ثانیه در حساب شما هم اعمال خواهد شد.

شما همچنین می‌توانید حد ضرر خود را نیز در این پلتفرم تعیین کنید تا با رسیدن به آن نقطه فرآیند کپی معاملات به صورت خودکار قطع شده و متحمل ضرر بیشتری نشوید و یا حتی در هر لحظه‌ای که تمایل داشتید خودتان به صورت دستی نیز می‌توانید کپی معاملات را قطع کنید.

انواع کپی تریدینگ

copy trading به دو صورت انجام می‌شود:

  1. اتوماتیک (automatic): در این حالت کل فرآیند به صورت خودکار انجام می‌شود و نیازی به انجام کار خاصی توسط شما نمی‌باشد.
  2. دستی (manual): در این حالت شما صرفا در لحظه ورود به معاملات سیگنال آن را دریافت می‌کنید و باقی کارها (باز کردن، مدیریت ریسک و بستن معامله) بر عهده خودتان می‌باشد.

تفاوت کپی تریدینگ با سوشال تریدینگ

در نگاه اول شاید این دو سیستم معاملاتی یکسان بنظر برسند اما در واقعیت تفاوت‌ اساسی بین این دو وجود دارد:

سوشال تریدینگ بیشتر شبیه به یک شبکه اجتماعی است که معامله‌گران در آن به تبادل اطلاعات و تحلیل‌های خود می‌پردازند و با در اختیار قرار دادن تجربیات خود سعی در بهبود سود و ریسک معاملاتی تمامی افراد حاضر در این اجتماع دارند و در نتیجه آن هر شخصی استراتژی خود را بهبود می‌بخشد؛ اما در کپی تریدینگ شخص صرفا پای خود را در جای پای فرد باتجربه و حرفه‌ای  می‌‌گذارد و به تقلید از وی می‌پردازد که البته در صورت انتخاب فرد مناسب نتایج بهتری نیز خواهد داشت.

حال سوالی بسیار مهم پیش می‌آید:

چگونه فردی مناسب برای کپی معاملات انتخاب کنیم؟

اگر قرار است تا تمامی فعالیت‌های معاملاتی ما توسط شخص دیگری انجام شود، بهتر است در انتخاب وی دقت زیادی به خرج دهیم؛ از این رو در ادامه تعدادی از فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب فرد مناسب برای کپی کردن معاملات را برمی‌شماریم:

  • سابقه فعالیت: مسلما تجربه بالا اگر مهم‌ترین لازمه برای موفقیت در بازارهای مالی همچون فارکس نباشد، یکی از مهم‌ترین‌هاست؛ چرا که هرچه معامله‌گر قدیمی‌تر باشد بیشتر با پیچ و خم‌های مسیر سرمایه‌گذاری آشنایی دارد.
  • میزان سود و ضرر: مورد بعدی میزان سود (profit factor) می‌باشد که هرچند بسیار مهم و تاثیرگذار است، نباید تنها عامل انتخاب ما باشد.
  • میزان ریسک (drowdown): این فاکتور نشان دهنده بیشترین میزان ریسک پذیری فرد در معاملات وی است. توجه داشته باشید که در اکثر موارد میزان drowdown با میزان سود رابطه مستقیم دارد؛ یعنی هرچه میزان سود بیشتر باشد، میزان ریسک پذیری نیز بیشتر است پس بهتر است تناسب این دو رعایت شده باشد و همچنین این مقدار از میزان ریسک پذیری خودمان بیشتر باشد.
  • موجودی: بهتر است بین میزان موجودی فرد حرفه‌ای و سرمایه شما گونه‌ای تناسب وجود داشته باشد تا بدین ترتیب مدیریت سرمایه در حساب شما نیز به نحو احسن انجام پذیرد. علاوه بر آن بر خلاف باور عمومی، صرفا زیاد بودن موجودی آن فرد نشان دهنده قدرتمندی استراتژی وی نیست و میزان سود و ریسک پذیری وی از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار می‌باشد.
  • نحوه معامله تریدر: از آنجایی که برخی تریدرها دید کوتاه مدت و برخی نیز دید بلند مدتی نسبت به بازار دارند، بهتر است فردی را انتخاب کنید که با دیدگاه شما در یک سو باشد. به عنوان مثال اگر از یک معامله‌گر بلندمدت کپی کردید، اما ترید خود را پس از یک هفته بستید، به احتمال زیاد ضرر خواهید کرد.

هیچ میدونستی بَفلو پلن‌های سرمایه گذاری متنوعی داره که میتونه همون راه‌حلی باشه که دنبالش میگشتین؟ برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاهده نتایج و شرایط تست از فرم زیر استفاده کنید.

چگونگی اجرای سیستم کپی تریدینگ

همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم با توجه به محبوبیت این سیستم، امروزه بروکرهای متعددی زیرساخت‌های مناسب برای اجرای بهینه فرآیندهای آن ایجاد کرده‌اند؛ پس اولین کار لازم پیدا کردن بروکری معتبر و مناسب برای این سیستم است. سپس می‌توانید به سادگی از منوی مربوطه تریدر مورد نظر خود را انتخاب کرده و مقداری از سرمایه خود را به وی بسپارید تا فرآیند آن به صورت اتوماتیک آغاز شود.

مزایای کپی تریدینگ

 

ورود سریع به بازار:

سرمایه‌گذاری در بازارهای پر تلاطم مالی نیازمند دانش و تجربه کافی می‌باشد که با استفاده از copy trading این نیاز کاملا برآورده می‌شود.

کسب دانش و تجربه:

هیچ تریدر موفقی استراتژی خود را به صورت واضح در اختیار دیگران قرار نمی‌دهد، اما شما می‌توانید با بررسی معاملات انجام شده توسط وی دانشی عمقی نسبت به طرز کار و روند بازار به دست بیاورید و استراتژی شخصی خود را بسازید.

درآمد فعال:

با استفاده از سیستم های کپی تریدینگ، دیگر نیازی به چندین ساعت زیر نظر داشتن نیست و حتی در زمان خوابتان هم سود می کنید!

افزایش تعداد سبد:

از آنجایی که بهتر است همه تخم مرغ‌ها را در یک سبد نگذاریم، کپی تریدینگ نیز باعث تنوع در پورتفولیوی ما شده و بدین ترتیب ریسک سرمایه‌گذاری ما را کاهش می‌دهد.

کنترل کامل بر روی حساب:

شما به عنوان صاحب حساب در تمامی مراحل می‌توانید روی حساب خود کنترل و مدیریت داشته باشید و معامله‌گر هیچ دسترسی به حساب شما ندارد. شما همچنین می‌توانید در همان ابتدا مشخص کنید چه میزان از سرمایه‌ی حساب شما درگیر کپی شود و یا چه میزان از سرمایه تخصیص یافته به این سیستم متحمل ضرر شود؛ به همین دلیل اگر ضرری هم پیش آید شما می‌توانید از ازبین رفتن کل دارایی خود جلوگیری کنید.

سود و ضرر مشترک:

در نهایت و از همه مهمتر از آنجایی که تریدر و کپی تریدر هر دو سوار یک قایق هستند و معامله‌گر نیز همانند شما دارایی خود را به خطر می‌اندازد؛ می‌توان تا حدود زیادی از استراتژی که معامله‌گر پیاده می‌کند، مطمئن بود.

سادگی:

در کپی تریدینگ؛ تمام بخش‌های سخت فرآیند معامله، از تحقیق گرفته تا بررسی احتمالات و سود و ضرر توسط تریدر انجام می‌شود و شما فقط کافی است حساب خود را به حساب کپی تریدینگ وی متصل کنید.

خیال راحت!

کپی تریدینگ وقت شما را آزاد می‌کند تا در همان زمانی که تریدر مشغول به تحقیق و تحلیل بازار است، شما به کارهای دیگر خود برسید و بدین ترتیب بهترین بهره را از زمان و سرمایه خود ببرید؛ آن هم بدون تجربه استرس و فشار تاشی از معامله! چراکه کپی تریدرها بسیار کمتر از انواع دیگر معامله‌گران دچار پانیک سل (Panic Sell) یا فومو (FOMO) می‌شوند.

معایب کپی تریدینگ

این سیستم با تمامی مزایای فوق‌العاده خود می‌تواند در صورت انتخاب پلتفرم و یا فرد نامناسب دارای محدودیت‌هایی نیز باشد:

انسان جایز الخطا:

هر تریدری فارغ از میزان تجربه و دانش ممکن است دچار خطا و ضرر شود که البته در صورت انتخاب مناسب این امر قابل اجتناب خواهد بود.

استراتژی رازآلود:

تریدر راهبر هیچگاه استراتژی خود را برای پیروان خود بازگو نمی‌کند و به همین دلیل شما در جریان فرآیندهای معامله و چگونگی آن قرار نمی‌گیرید. این مورد نیز تا حدودی با مهندسی معکوس قابل رفع می‌باشد، ضمن اینکه تاریخچه سود و ضرر به همران ریسک پذیری تریدر راهبر برای اعتماد به استراتژی وی کافیست.

محدودیت:

در قسمت مزایا گفته شد که شما می‌توانید درصد مشخصی از سرمایه‌ی خود را به copy trading اختصاص دهید. همین مورد در کنار مزایایی که دارد می‌تواند یک عیب بزرگ هم باشد؛ چرا که ممکن است درمواردی معامله‌گر تصمیم بگیرد تا مبلغ بالایی را وارد معامله کند اما حد سرمایه‌ی شما برای کپی آن کافی نباشد. البته شما می‌توانید با ایجاد تناسب بین موجودی خود و تریدر راهبر از این مورد نیز اجتناب کنید.

سخن آخر

همانطور که مشاهده کردید، کپی تریدینگ یکی از بهترین سیستم‌های معاملاتی در حال حاضر است که به جرات می‌توان گفت که در صورت انتخاب فرد و استراتژی صحیح برای هر فردی فارغ از تجربه، دانش، سرمایه و … مناسب و کاربردی خواهد بود؛ از این رو ما در این مقاله به تعریف آن، چگونگی اجرا، مزایا و معایب و مهم‌ترین نکاتی که باید قبل از اجرای آن مورد توجه قرار گیرند پرداختیم.

 

نظر شما درباره کپی تریدینگ چیست؟ آیا شما تجربه کار با پلتفرم‌های Copy Trading را دارید؟

این مطلب رو به اشتراک بذار: