3 عامل تاثیرگذار بر کنترل ریسک در معاملات فارکس

فهرست مطالب

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که با خود فکر کنید چه زمانی باید ریسک معاملات خود را کاهش دهید؟ یا اصلا کنترل ریسک معاملات چگونه انجام ‌می‌شود؟

 

پس این مقاله را از دست ندهید!

همه ما لحظاتی را تجربه کرده‌ایم که بازار بر خلاف تمامی تحلیل‌ها و معامله‌های ما حرکت کرده و از ما کاری بجز دعا و صبر برای برگشت دوباره بازار برنمی‌آمد.

در نهایت اگر شانس با ما یار نبود، وقتی که ما یا حسابمان به آستانه درد خود رسیدیم، معاملات خود را با ضرری قابل توجه بستیم.

یا این که با خود می‌گوییم از آخرین باری که یک معامله بازنده را بسته‌ایم، «یاد گرفته‌ایم» و تصمیم می‌گیریم «صبر کنیم» تا بازار برگردد؛ که در این حالت نیز اگر خدا به دعاهای ما گوش ندهد به اصطلاح لیکویید و یا کال می‌شویم.

اگر سناریوی بالا برای شما آشنا به نظر می‌رسد، نگران نباشید! چراکه این اتفاقات بسیار رایج‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

البته پیامی که این رویدادها برای ما به همراه دارند را نیز فراموش نکنید:

ریسک معاملات شما بیشتر از آستانه تحمل ریسک شما است.

بسیاری از معامله‌گران بیشتر وقت خود را صرف این می‌کنند که بفهمند چه چیزی را معامله کنند و کجا وارد شوند، اما به میزان ریسک و زمان و مکان خروج از معامله فکر نمی‌کنند.

مشکل اینگونه معامله کردن این است که ممکن است کاملا ناخواسته و با قرار دادن خود در معرض ریسک بیشتری نسبت آستانه تحمل خود، معاملات خود را خراب کنید.

برای مثال، فردی که به دنبال هیجان است، تحمل ریسک بسیار متفاوتی نسبت به یک فرد درونگرا که فقط دوزهای کوچکی از نوسانات را می‌تواند تحمل کند دارد.

بجز زمان‌هایی که در حال معامله با یک حساب بزرگ هستید و یا از قبل می‌دانید که چقدر ریسک در هر معامله با شخصیت شما مطابقت دارد، احتمال این که در نهایت ریسک بیشتری نسبت به سطح تحمل خود تجربه کنید، بیشتر خواهد بود.

در نتیجه چنین شرایط ناگواری، فرآیندهای تصمیم‌گیری شما به دلیل ترس از اشتباه بودن به خطر می‌افتد و در نهایت مرتکب اشتباهات تازه‌کارانه می‌شوید.

هیچکسی دوست ندارد ضرر بدهد؛ اما حقیقت این است که بازارها تصادفی رفتار می‌کنند و ما نیز انسان‌هایی جائز الخطا هستیم. ما بارها اشتباه می‌کنیم و در نتیجه اشتباهات خود ضررهای مکرری را تجربه می‌کنیم.

بنابراین اگر نمی‌توانیم تعداد دفعاتی که در سمت اشتباه معامله قرار می‌گیریم را کنترل کنیم، حداقل کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که با کنترل ریسک، ضررهای خود را کنترل کنیم.

ده‌ها عامل مؤثر بر میزان ریسک معاملات در بازار فارکس وجود دارد، اما بیایید روی سه عاملی که به راحتی می‌توانیم آن‌ها را کنترل کنیم، تمرکز کنیم:

1. حجم معامله

حجم‌های بالا منجر به نوسانات زیادی در مارجین شما چه درصورت سود و چه درصورت زیان می‌شود. بدین ترتیب حرکت تک پیپ، برای یک حجم بالا معنی به مراتب بیشتری نسبت به یک حجم کم دارد.

اگر با حجم‌های بالا معامله می‌کنید، احتمالاً بیشتر نگران فروپاشی حساب خود هستید تا اینکه چگونه برنامه معاملاتی خود را اجرا می‌کنید.

اندازه حجم شما در هر معامله باید منعکس کننده اعتماد شما باشد، چه به خودتان و چه در ایده تجارت شما. بنابراین بهترین راهکار این است که حجمی را انتخاب کنید که به اندازه کافی بزرگ باشد، اما در همان حال به اندازه کافی کوچک باشد تا اگر معامله به ضرر شما تمام شود، اهمیت چندانی نداشته باشد.

اگر در مورد تحلیل خود خیلی مطمئن نیستید یا اگر در حال حاضر با بسیاری از مسائل روانشناسی معاملاتی دست و پنجه نرم می‌کنید، بهتر است از کوچک شروع کنید و در میان راه حجم معاملات خود را ارتقا دهید.

2. مدت نگهداری معامله

یک معامله‌گر یک بار به من گفت که معامله بلندمدت فقط یک اصطلاح دیگر برای معامله کوتاه مدتی است که در حال حاضر در وضعیت قرمز قرار دارد.

جای تعجب نیست که آن شخص دیگر معامله نمی‌کند.

ببینید، هر چه معامله خود ار به مدت بیشتری نگه دارید، در معرض نوسانات بیشتری قرار خواهید گرفت.

پس می‌توان گفت که یک دوره نگهداری طولانی‌تر معادل افزایش اندازه حجم معامله است، زیرا معامله را در معرض طیف وسیع‌تری از تغییرات احتمالی قیمت قرار می‌دهد.

یک محدودیت زمانی برای معاملات خود تعیین کنید و به برنامه خود پایبند باشید.

زمانی که یک معامله را برای مدت طولانی‌تر از آنچه که در ابتدا برنامه‌ریزی کرده بودید نگه دارید، معلمله باز خود را در معرض کاتالیزورهای بیشتری نسبت به آنچه که برای آن پیشبینی کرده‌اید، قرار می‌دهید و این شرایط شما را در برابر تصمیم‌گیری احساسی و اشتباهات کلاسیک معاملاتی آسیب‌پذیرتر می‌کند.

3. استاپ لاس (Stop Loss)

برخی از معامله‌گران با قرار دادن استاپ‌های کوچک، حجم بالای معاملات خود را کنترل می‌کنند. برخی دیگر تمایل دارند استاپ‌های اولیه خود را تنظیم کنند، این دسته ترجیح می‌دهند از استاپ‌هایی عریض (فاصله نسبتا زیاد) استفاده کنند و یا حتی ایده استفاده از استاپ را به طور کلی نادیده بگیرند.

سناریوی اول حساب شما را با کاهش‌های متعدد و بزرگ مواجه می‌کند، در حالی که استراتژی دوم حساب شما را در برابر تعداد کمی از معاملات آسیب پذیر می‌کند و می‌تواند سود شما را به‌طور کلی از بین ببرد.

به یاد داشته باشید که استاپ لاس دوست شماست! استاپ لاس به شما می‌گوید که چه زمانی اشتباه می‌کنید و از آنجایی که ممکن است اغلب اوقات اشتباه کنید، بهتر است به داشتن چنین راهنمای عاقلی عادت کنید.

اشتباه نکنید! من نمی‌گویم که نباید از استراتژی‌های بالا استفاده کنید. بالاخره آنها بدون دلیل محبوب نیستند! فقط مطمئن شوید که استراتژی استاپ لاس شما با شخصیت معاملاتی شما مطابقت داشته باشد و در پایان روز، برندگان شما بزرگتر از بازندگان شما باشند.

در بازار فارکس، امکان انجام دادن معامله در یک روز دیگر مهمتر از کسب بردهای متوالی است؛ چراکه اگر از یک بازی بیرون بیافتید، برنده شدن در آن غیر ممکن است.

یاد بگیرید که میزان ریسک خود را کنترل کنید، چراکه فقط در این صورت می‌توانید به سودآوری مداوم نزدیکتر بشوید.

این مطلب رو به اشتراک بذار: